Jump to content

Goodwe EN bond help


RichardC
 Share

Recommended Posts

@Weasel explained the other day that there is an unmarked terminal that you simply need to earth, and the bond will be made.

Selection_613.png.1860e97b72727e176b3da68383dfa034.png

Apparently the reason they do it that way, is for flexibility. It allows you to connect that to a local earth spike (if so required in your area), or leave it unconnected and instead bridge the neutrals (TN-C-S setups), or earth to the council earth.

I've never seen one of these machines in the flesh, so you may want to check yours to be sure.

Link to comment
Share on other sites

Based on comments read here, I’ve connected the unmarked point to earth as well on my system. Can’t comment if it’s working as it should, as I didn’t want to open my inverter to check if it’s connected internally. But from checking EN voltage with and without grid, there’s no floating going on so I’m happy with that.

Link to comment
Share on other sites

Just do a before and after test. Disconnect the wire, measure voltage from neutral to earth (while running islanded of course). Repeat with wire connected. Post the results here so someone else can google into it.

🙂

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...