Jump to content

Axpert King remote display firmware 02.49 and Axpert King main firmware 71.93


Andre Kruger
 Share

Recommended Posts

5 hours ago, Plaashaas said:

Yes you must. Upgrade the MCU first then DSP. Good luck with this. It can be frustrating for some.

i updated the MCU first as you said, and that went through succesfully, but the file i downloaded does not contain the file to update the DSP - any idea where i can find the 

dps.hex file?

The inverter is now on 71.93 and the remote module MCU is done, i just need the file to update the DSP

Capture.PNG

mcu.PNG

dsp.PNG

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Andre Kruger said:

The inverter is now on 71.93 and the remote module MCU is done, i just need the file to update the DSP

If you have U1 71.93 and U2 02.49, then you are done. The same reflash tool (it seems) can be used for the MCU or the DSP. You would normally only ever press one or the other button. 71.93 is the DSP firmware in the inverter.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Coulomb said:

If you have U1 71.93 and U2 02.49, then you are done. The same reflash tool (it seems) can be used for the MCU or the DSP. You would normally only ever press one or the other button. 71.93 is the DSP firmware in the inverter.

Hi Coulomb - thank you for the reply - after the update i see that the panel is now "dead", the  is off but i can still access it via my serial cable - must i not perhaps do the DSP part as well to complete the upgrade? i cant see if the MCU upgrade was successful  (i assume it was?)

Capture1.PNG

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Andre Kruger said:

Hi Coulomb - thank you for the reply - after the update i see that the panel is now "dead", the  is off but i can still access it via my serial cable - must i not perhaps do the DSP part as well to complete the upgrade? i cant see if the MCU upgrade was successful  (i assume it was?)

Capture1.PNG

If the display remains dead after the update has been completed then re-run the update.  The display should power up once the update has been succesfully completed

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Bloubul7 said:

If the display remains dead after the update has been completed then re-run the update.  The display should power up once the update has been succesfully completed

oddly enough, i reverted back to 02.40 and the panel came back online, it appears that with 02.49 it just stays "dead"

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bloubul7 said:

after the update i see that the panel is now "dead", the  is off but i can still access it via my serial cable

That's interesting. It seems that the display firmware doesn't have to be running for serial commands to "pass through" to the DSP in the inverter, and the responses back again. I didn't expect that.

1 hour ago, Bloubul7 said:

i cant see if the MCU upgrade was successful  (i assume it was?)

With the display dead, the MCU update has not worked, as others have mentioned. As @Bloubul7 suggests, repeat the 02.49 update until the display is working.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Coulomb said:

That's interesting. It seems that the display firmware doesn't have to be running for serial commands to "pass through" to the DSP in the inverter, and the responses back again. I didn't expect that.

With the display dead, the MCU update has not worked, as others have mentioned. As @Bloubul7 suggests, repeat the 02.49 update until the display is working.

Gentlemen, i thank you for your advice, after trying the firmware update four times, the panel finally came back online and it is working as it should, but not the Bluetooth... lol

Thanking you kindly for all your input, i really learned a lot today  😁

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Plaashaas said:

I am running 2.49 and 71.93 and no issues with the Bluetooth. It must be something else. Are you trying to use the watchpower app?

Hi Plaashaas

yes, i downloaded the watchpower app, and from the phone, it detects the inverter and the pairing can be made, however it says that an app is required to manage the device, but from within the app nothing is detected

request.png

App  Search.png

device.png

Paired.png

Screenshot_20200917-112644_WatchPower.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...