Jump to content
  • 0

INVERTER 5 KVA does not work


Moallam
 Share

Question

Hi

The inverter 5kva (the specifications shown in the image) has been operating for two years normally, yesterday I found the inverter stopped, when I tried to turn it back on, all LEDs started to light and stop repeatedly without the inverter working, I checked and measured solar system components and found all the components normal. What is the possible cause of this failure?

IMG_20200914_090608.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
4 hours ago, Moallam said:

when I tried to turn it back on, all LEDs started to light and stop repeatedly without the inverter working,

This is starting to become a more common problem. I've not yet seen a definitive answer, but it seems that the power supply is starting and stopping. It could be many things: the power supply itself, something that overloads the power supply when enabled soon after power up, or possibly battery measurement resistors. You'd really need to open it up and do some fault finding. If you're not handy with electronics, it will need repairing; it seems unlikely to be something simple (assuming that you checked for things like battery voltage collapsing under load; measure voltage at the battery terminals when starting up).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...