Jump to content
  • 0

Kings in parallel


keyser511
 Share

Question

Hello

 

I have 2 King inverters connected in parallel and set to SUB.

But in the evenings when i lose PV and the batteries are fully charged, the master inverter still charge the battery at 10 A and the slave inverter uses 12 A battery power.

Is there some settings that I don't have right, or what should I do?

IMG-20210327-WA0002.jpg

IMG-20210327-WA0003.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
1 hour ago, keyser511 said:

the master inverter still charge the battery at 10 A and the slave inverter uses 12 A battery power.

You need setting 16 to be one of the UdC options, either SbL/UdC or SLb/UdC. UdC means Utility Disabled from Charging.

I can't recall for sure, but I suspect that this is one of the settings that doesn't carry over from one unit to all the others, since you might want utility charging on one (for only 10 A charging for example) and not the others. I don't know if your monitoring software handles this, you may have to check/change settings from the removable display.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...