Jump to content

Have I screwed up a battery?


RobG
 Share

Recommended Posts

I rerouted my pylontech 3000 battery wires from the inverter and decided to rebalance the batteries. The 2 older batteries I connected together but, I don't know where my head was, connected black to black and the red from the bottom battery to the black of the other battery. Turned them on and saw a fault light and my mistake. About 15 seconds I reckon. 😱
Now that battery is not working. 
Have I cooked it or is there a protection circuit that can be rectified?
I feel like such a c#%t
 
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, RobG said:

Turned them on and saw a fault light and my mistake. About 15 seconds I reckon.

I think there is a reset sequence. Panic not authorised yet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I took the battery into Segen Solar and they replaced a board under guarantee. Really friendly efficient folk.

The tech saw that my 2 year old battery's firmware was way out of date. v1.13 so I had to take my other 2 batteries in as well for the update to v2.4.

My 3 batteries now charge/discharge equally now whereas before there were quite large differences of up to 10% which I thought was normal.

So lucky misfortune I guess.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...