Jump to content
  • 0

Forcing mains charge: Axpert


Tropman
 Share

Question

Our municipality will have the power off for 8 hours today. My lithium batteries (Pylontechs) are half full and the day is cloudy. I have set program 13 on my Axpert 5KVA inverter to 51V and program 16  (Mains+solar charge) to snu: but the mains charge has not kicked in.

Any suggestions please?

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
5 hours ago, Tropman said:

I have set program 13 on my Axpert 5KVA inverter to 51V

Setting 13 is the "back to battery" voltage setting. It's about going to battery mode from line mode, not the other way around.

But the easiest way to force to force the inverter to go to line mode so you can start utility charging is with the output source priority (setting 01). The values have different names on different models, but for most it will be something like Uti to select Utility first. Afterwards, restore setting 01 to what it was, probably SBU (Solar then Battery and Utility last).

Sorry, this reply may be too late for today's shedding.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...