Jump to content

Jaco Kotze

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Thanks, Goodwe answered my enquiry: For reference --> Good Day Sir It is standard for backup only to charge at a slow rate from the grid. To charge at a faster rate you would need to use economical mode. You said you have two batteries but I see that you have selected 4 batteries on the PV master app. If you have two batteries please select the on with says US3000*2 Kind Regards Vaughn This threat can be closed. This solved my problem
  2. I need some advice. I have a Goodwe 4.6 ES and two Pylons 3000C's. My setup is only for backup power during load shedding. I cannot get the inverter to change the batteries at a higher rate. It is stuck at 200W. The system at my previous house was a Axpert also with two Pylons 3000s (first edition) and they where charged at 1KW. I changed configs around, change to the new Goodwe/Pylon BMS pinouts, swap them around and charge them individually. Nothing makes a difference. My setup now is charging batteries forever and I am not sure what else to do. Here is a bunch of screenshots, ho
  3. I received some pamphlets, printed pages and whatnot to setup this two devices to work but cannot get them to communicate. The Axpert goes all crazy. Is there a nice step by step guide from any of you who did this before in getting this two entities to work as everything in the book promised? The inverter has a RJ45 underneath, not like the old a USB or printer jack. Do I need a RS485 cable between the inverter and battery? or anything else. Trying to help a fiend here with his setup and I am totally lost getting this to work.
  4. Thanks for all the info, the unit was send back to the supplier. Waiting to here whats going on
  5. I left them all night like the video but battery#1 still in protection
  6. Hi, I recently bought a Goodwe ES 4.6kw Hybrid and two US3000C Pylons. I cannot get one out of protection (red light stay on). No PV, its only bought for Loadshedding backup. Battery#1 is RED, Battery#2 all green The Setup: I tried: 1) Running the inverter between "General Mode" and "Back up Mode" 2) Switch master between the battery pair 3) Play around with the dipswitches (changing obviously when off) 4) Switched between the BMS cable from Goodwe and Pylontech (in the box) 5) Fire Battery#1 on as standalone, remains RED 6) Fire Battery#2 on as st
  7. Hi, I recently bought a Goodwe ES 4.6kw Hybrid and two US3000C Pylons. I cannot get one out of protection (red light stay on). No PV, its only bought for Loadshedding backup. Battery#1 is RED, Battery#2 all green The Setup: I tried: 1) Running the inverter between "General Mode" and "Back up Mode" 2) Switch master between the battery pair 3) Play around with the dipswitches (changing obviously when off) 4) Switched between the BMS cable from Goodwe and Pylontech (in the box) 5) Fire Battery#1 on as standalone, remains RED 6) Fire Battery#2 on as st
×
×
  • Create New...