Jump to content

Blue Bull


Blue Bull

Recommended Posts

Good day

I need advice/help/support

I installed a Sunsynk 8kw inverter.

the CT coil is correctly installed  and does show my watts used and it is positive so the direction is correct.

but

I do not push any solar power in to the non essensial load only use the grid?

The inverter also trip my earth leakage ?

What am I doing wrong

please

thank you

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Tariq said:

Have you ticked “ limit to load “ on your System Mode screen, if so, unstick it

Wow

thank you I umstick is and wow the ct coil is displayed and yesss it actually work!

only thing it is now using battery as the sun is about gone.

I assume it needs to be sorted on the time table?

My CT watt is +
LD: is neg watt

I think this is fine

last Q I put ct coil on neutral wire with arrow pointing away from mains grid input.

Wow I do appreciate your support!!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Blue Bull said:

only thing it is now using battery as the sun is about gone.

I assume it needs to be sorted on the time table?

Yes the times, percentages and maximum watt can be set so that you don’t discharge batteries all the way. It’s better to leave some power in the battery in the event of load shedding. If you don’t get this setting right you might end up with a drained battery when load shedding starts.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...